Wkunl

Hoe maak je een IRC bot te ontwikkelen

Heb je ooit een bot op een IRC-netwerk dat de acties wel super snel? Bot is een korte termijn voor het woord robot. Verschillende IRC-bots doen verschillende dingen. De meest populaire IRC-bots guard kanalen, door het beheer van kicks en bans en direct te schoppen spammer / flooders. Andere bots kunnen ook spelletjes spelen of praten met andere gebruikers. Dit artikel zal u tonen hoe u uw eigen IRC bot te ontwikkelen.

Stappen

Hoe maak je een IRC bot te ontwikkelen. Beginnen met de planning.
Hoe maak je een IRC bot te ontwikkelen. Beginnen met de planning.

Ontwikkelen

 1. 1
  Beginnen met de planning. Wanneer u uw eigen IRC Bot te ontwikkelen, moet je jezelf te veel vragen. Een van deze is als je wilt om het bot zelf te schrijven, of download een vooraf geconfigureerde IRC bot. Schrijven van uw eigen IRC bot zorgt voor meer flexibiliteit, maar het vereist de voorafgaande programmeerervaring. Ready-to-go IRC bots kunnen niet altijd doen wat je wilt dat ze doen, maar hebben de neiging om te zijn.
 2. 2
  Denk altijd aan een reden waarom je een bot nodig hebt voordat je start. Beslissen over het gebruik meestal afhankelijk van welk kanaal je van plan bent het bot om te vertoeven Wil je het aan het kanaal, spelletjes spelen, chatten, log beheren? Ook bepalen wat voorvoegkarakter van het bot, gewoonlijk "" moet, "@", "." En "$"
 3. 3
  Gebruik een pre-made bot. Veel pre-made bots bestaan ​​op het internet, maar de bron is vaak niet geopend. Enkele veel voorkomende pre-made IRC bots zijn Apbot, supybot, Dancer, of Yourbot. Volg de installatie-instructies in het archief om te leren hoe het op te zetten.
 4. 4
  Schrijf je eigen bot. Om uw eigen bot te schrijven moet u voorafgaand programmeertaal kennen. HTML of CSS tellen niet mee, want ze zijn markup-talen en kan niet worden gebruikt om een ​​bot te voeren. Hier zijn veel van de programmeertalen gebruikt om bots te ontwikkelen: PHP, Python, C / + +, Perl en Java. Mits je weet hoe te schrijven in een van deze programmeertalen, zal de onderstaande stappen u begeleiden bij het schrijven van je bot.
 5. 5
  Lanceren het bot. Misschien wilt u een simpel commando in de terminal. Voer de programmeertaal parser met uw belangrijkste bestand om het te draaien.
 6. 6
  Sluit de bot. Zorg ervoor dat u weet het adres / hostname van de server waarmee u verbinding maakt, het poortnummer en de nick van je bot. Zorg ervoor dat u verwijzing bevatten naar uw modules en configuratiebestand. Schrijf de commando's om een poort aansluiting, meestal 6667 op de server te openen. Stuur de "NICK <nick>" en vervolgens de "USER ident * 8: Echte naam" commando naar de server om uw instellingen in te stellen (zeker ident en echte naam vervangen). Nadat je dat gedaan hebt is het verstandig om een ​​andere ruwe commando te sturen, als je een NickServ, voor de bot te identificeren. "PRIVMSG NickServ identificeren <wachtwoord>". Om het lid worden van een kanaal, het script te sturen "JOIN # kanaal" naar de server.
 7. 7
  Zet de bot in een while lus. Dit terwijl de lus moet controleren om te zien of de verbinding nog actief is. Als er geen while loop, zal je bot niet verbonden blijven met het netwerk!
 8. 8
  Controleer op pings van de server, en beantwoorden met een "pong".

In het kanaal

 1. 1
  Beginnen met het uitvoeren hoofdfuncties de bot's. Als het bot heeft operator privileges in het kanaal, hier zijn enkele ruwe commando's van IRC die u kunt wensen om naar de server te sturen:
  MODE <channel> + <mode> <parameters> (indien aanwezig)
  PRIVMSG <channel>: chr (1) ACTIE <Wat het does> chr (1) (gelijk aan de / me commando in client een mens) U moet de chr personages of het zal niet opdagen als een actie in interactieve IRC clients. Karakter 001 kunnen worden vertegenwoordigd door \ 001, chr (1), of een andere vorm, afhankelijk van uw programmeertaal.
 2. 2
  Maak de bot verlof. Als u wilt dat uw bot om een ​​kanaal gewoon behouden, zou je de bot vertellen om 'PART <channel>: quit bericht "te verzenden. Als u wilt dat uw bot te verbreken, stuur het commando om het programma te beëindigen of te doden door middel van een procesmanager.
 3. 3
  Denk aan de factoren. Bots kan worden gebruikt voor de goede en slechte. Veel bots worden verzonden naar het netwerk te hacken gebruikersaccounts proberen, overnemen kanalen, en overstromingen. Dit nooit doen, of u en uw bot kan krijgen gedood of zelfs K-gevoerd van de IRC server.

Tips

 • Berichten die naar IRC moet worden afgesloten met een terugkeer koets en nieuwe lijn, bijvoorbeeld vertegenwoordigd in PHP door "\ r \ n".

Tips

 • Zoek ondersteuning van mensen in IRC kanalen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp.
 • Overhaast het niet, als je bot alleen vol met bugs die je zult moeten later repareren zal zijn.
 • Niet iemand anders de bron rechtstreeks kopiëren, natuurlijk (tenzij ze toelaten en het is open source), maar het nemen van ideeën is perfect in orde.

Waarschuwingen

 • Krijg altijd de toestemming van alle channel operators het in een IRC-kanaal voor het aanbrengen van je bot. Ongeacht hoe nuttig het is, kunnen ze gewoon niet willen.
 • Een aantal bugs in het programma kan zeer gevaarlijk zijn en kan leiden tot ernstige problemen zoals overstromingen veroorzaken, dat zou kunnen krijgen je bot vermoord. Controleer altijd uw code over alvorens te tekenen bij het netwerk.

Dingen die je nodig hebt

 • Teksteditor / code-editor voor het wijzigen van de broncode.
 • Code debugger (Optioneel, aanbevolen voor het herstellen van fouten)
 • Unix / Linux gebaseerde besturingssystemen werken het beste met IRC bots.