Wkunl

Hoe maak je een computer de harde schijf schijf wijzigen

Deze gids neemt u mee op een stap voor stap proces om een ​​interne harde schijf vervangen in een computer desktop.

Stappen

Hoe maak je een computer de harde schijf schijf wijzigen. Als uw harde schijf nog werkt, zorg ervoor dat je recovery disk of afbeelding maken door gebruik te maken back-up of recovery software.
Hoe maak je een computer de harde schijf schijf wijzigen. Als uw harde schijf nog werkt, zorg ervoor dat je recovery disk of afbeelding maken door gebruik te maken back-up of recovery software.
 1. 1
  Als uw harde schijf nog werkt, zorg ervoor dat je recovery disk of afbeelding maken door gebruik te maken back-up of recovery software. Als je schijf al is mislukt, hopelijk heb je je belangrijke bestanden ergens als back-up opgeslagen.
 2. 2
  Verkrijgen van een nieuwe harde schijf. Zorg ervoor dat u het juiste type van de harde schijf van uw computer. In het algemeen, wilt u uw originele schijf te vervangen door een gelijkaardige rit om het proces gemakkelijker en eenvoudiger te maken. Hoewel de capaciteit van de harde schijf veel hoger zou kunnen zijn op een nieuwere vervangende schijf, kun je volstaan ​​om dezelfde data / power connector type en dezelfde fysieke vorm factor als uw originele schijf te kiezen. Echter, soms wil je misschien niet op dezelfde harde schijf soort te houden, kan dus een zorgvuldige planning te helpen later problemen te voorkomen.
 3. 3
  Harde schijven worden geleverd met ofwel SATA (serial ATA) of IDE data / power connectors. SATA komt meestal in 3 verschillende versies (SATA, SATA en SATA III) U moet controleren wat je moederbord ondersteunt om ervoor te zorgen dat u de juiste vervangende schijven. Ook harde schijven komen nu met verschillende fysieke maten. Harde schijven kan ofwel komen in een 2,5-inch of een 3,5-inch form factor nu. 2.5 inch schijven werden voornamelijk gebruikt in laptops, terwijl de 3,5 inch schijven werden gebruikt in desktops. Echter, de populariteit van de 2,5-inch SSD's (Solid State Drives) apparaten zijn 2,5 inch harde schijven gemaakt populaire opties voor desktops nu ook. Sommige computerkast fabrikanten zijn inclusief 2,5 inch harde schijf kooien in sommige van hun nieuwere modellen. Als u van plan bent om een ​​3,5 inch schijf te vervangen door een 2.5-station, zorg ervoor dat uw computer zaak heeft ondersteuning voor het, of u kan nodig zijn om een ​​adapter kit aanschaffen.
 4. 4
  Tref voorzorgsmaatregelen bij het ​​aanraken van elektronische componenten. Onjuiste behandeling van elektronische componenten kan schade aan de computer onderdelen veroorzaken tijdens hantering. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u geaard bent wanneer die binnen uw computer. Een oplossing is om een ​​antistatische polsband die je moet dragen tijdens de uitwisseling te gebruiken. Zorg ervoor dat u de riem te beëindigen door de stekker in een stopcontact met een grond. Als je er geen hebt dan voortdurend tegen de achterkant van de computerbehuizing. Zorg ervoor om contact te maken op een oppervlak dat is metal. De statische elektriciteit wordt ontladen in de computerbehuizing.
 5. 5
  Open de behuizing van de computer. Open beide zijden van computerbehuizing door het verwijderen van schroeven aan de achterzijde van de toren en het schuiven van de panelen uit. Sommige computer gevallen niet gebruikt schroeven. Als uw zaak is een schroef-minder het geval, dan moet u de klink of knop die de deuren of panelen releases vinden. Verwijder de deuren of panelen noodzakelijk.
 6. 6
  Zoek de bestaande harde schijf. De meeste computers hebben de harde schijf geschroefd in een kooi in de computer zaak. Identificeer de gegevens en de power connectors en verwijder ze.
 7. 7
  Verwijder geen schroeven, dat houdt de drive om ofwel de computer zaak of de harde schijf kooi. Hoogst waarschijnlijk zal de schijf op zijn plaats worden gehouden door schroeven aan beide zijden van de harde schijf. Verwijder de schroeven. Maak gebruik van uw hard om de harde schijf te ondersteunen, indien de zaak of kooi niet ondersteunt de aandrijving. Zodra de schroeven zijn verwijderd, kunt u de harde schijf schuift uit de kooi of case.
 8. 8
  Doe deze stap alleen als je een IDE harde schijf. Verplaats de jumpers op de vervangende schijf om de instellingen van de oorspronkelijke overeen. Je keuzes zullen Master, Slave of Cable Select zijn. SATA-schijven hoeft geen jumpers in te stellen. Zodra u de originele harde schijf hebt verwijderd, kijk naar de positie van de jumpers op de drive zelf. Als je ze niet kunt zien, zullen de meeste schijven hebben een schema op het etiket van de harde schijf ter illustratie van de locatie van de jumpers. De jumper setting zal ofwel zet de schijf als Master, Slave of Cable Select. U moet de instellingen van de vervangende schijf te passen aan die van het origineel.
 9. 9
  Installeer de harde schijf door het schuiven van de schijf op zijn plaats. Hierdoor wordt dezelfde positie als de oorspronkelijke schijf zijn. Schroef de drive in en de data-en stroomkabels weer.
 10. 10
  Als u het vervangen van uw primaire harde schijf, zal je ofwel moet u uw software opnieuw te installeren of te gebruiken herstelschijven. Een besturingssysteem zoals Windows, Mac OS of Linux installeren kan nodig zijn als u een recovery image of disk niet. Als u het vervangen van een tweede station, moet u alle software die op de schijf of kopieer terug data bestanden van een back-up bron was geïnstalleerd opnieuw te laden.

Dingen die je nodig hebt

 • Een kruiskopschroevendraaier
 • Een harde schijf
 • Een antistatische polsband (dit is niet nodig, maar als je het hebt, kunt u deze gebruiken)
 • Een software-cd voor uw pc