Wkunl

Hoe maak je een aangepaste windows opdrachtprompt

De ramen opdrachtprompt (command.exe) is een nuttig hulpmiddel om diverse administratieve taken uit te voeren. De aanwijzing is een reeks tekens (speciale en niet speciale) die worden weergegeven wanneer de opdrachtprompt wacht op invoer. Waardoor de prompt minder saai of nuttiger kan veel verschil maken bij het werken met de command prompt. Het kan dynamisch worden gewijzigd met behulp van de 'prompt' commando, of permanent door het creëren van een% prompt% gebruikersvariabele.

Stappen

Hoe maak je een aangepaste windows opdrachtprompt. Typ 'cmd' in het veld en druk op enter.
Hoe maak je een aangepaste windows opdrachtprompt. Typ 'cmd' in het veld en druk op enter.

Het veranderen van de prompt dynamisch

 1. 1
  Druk op windows + r.
 2. 2
  Typ 'cmd' in het veld en druk op enter
 3. 3
  Typ 'prompt', gevolgd door de gewenste prompt string.
 4. 4
  De nieuwe prompt wordt weergegeven op de nieuwe lijn.

Merk op dat dit alleen verandert de prompt van de huidige opdrachtprompt sessie, die de volgende keer is gereset u de opdrachtprompt.

Het veranderen van de prompt permanent

 1. 1
  Rechtermuisknop op mijn computer> eigenschappen.
 2. 2
  Klik op geavanceerde systeeminstellingen.
 3. 3
  Klik op de omgevingsvariabelen
 4. 4
  Klik op nieuwe (onder gebruiker variabelen).
 5. 5
  Typ 'prompt' in het veld variabele naam.
 6. 6
  Typ de gewenste promptstring in het veld variabele waarde.
 7. 7
  Klik ok op elk geopend dialoogvenster.

Tips

Er zijn speciale tekenreeksen die worden gebruikt in de promptstring verschillende variabelen weergegeven. De 'prompt /? commando geeft een lijst van deze speciale tekens. Omgevingsvariabelen kunnen ook worden gebruikt in de promptstring, met het standaardformaat% variabelenaam%.

De standaard prompt is "$ P $ G" wat simpelweg betekent "Geef het huidige station en het pad ($ P), gevolgd door een"> "($ G) Bijvoorbeeld C:.. \ Windows> Hieronder is de lijst van mogelijke speciale tekens.

 $ A & (Ampersand) $ B | (pipe) $ C ((Links haakjes) $ D Huidige datum $ E Escape-code (ASCII-code 27) $ F) (rechts haakjes) $ G> (groter-dan-teken) $ H Backspace (wist vorig teken) $ L <(kleiner-dan-teken) $ N Huidige schijf $ P Huidige station en pad $ Q = (gelijkteken) $ S (spatie) $ T Huidige tijd $ V Windows versie nummer $ _ Carriage return en line feed $ $ $ (Dollarteken) 

Als opdrachtextensies zijn ingeschakeld, de PROMPT opdracht ondersteunt de volgende extra opmaak tekens:

 $ + Nul of meer plusteken (+) tekens, afhankelijk van de diepte van de PUSHD directory stack, een teken voor elke niveau geduwd. 
 $ M Geeft de externe naam verbonden aan het huidige station letter of de lege string als huidige station is niet een netwerk rijden. 

Waarschuwingen

 • Vermijd het typen willekeurige wartaal in de command prompt. De Opdrachtprompt is een krachtige tool die blijvende onomkeerbare veranderingen kunnen aanbrengen in uw computer. Het is heel goed mogelijk om alle gegevens op uw computer te verwijderen!