Wkunl

Hoe maak je een moederbord te installeren

Leren hoe je een moederbord te installeren is uw eerste stop in het leren hoe de computer componenten te installeren. Het moederbord is in uw computer die is aangesloten op een of andere manier aan elk apparaat.

U zult merken dat het moederbord is vooraf geconfigureerd met tal slots waar u apparaten kunt aansluiten inch

Daarnaast zijn er connectors en jumpers die u moet zetten om het goed te laten werken.

Stappen

Hoe maak je een moederbord te installeren. Zorg ervoor dat u de documentatie bij de hand hebt ten alle tijden.
Hoe maak je een moederbord te installeren. Zorg ervoor dat u de documentatie bij de hand hebt ten alle tijden.
 1. 1
  Zorg ervoor dat u de documentatie bij de hand hebt ten alle tijden. Voor de toepassing van deze tutorial zullen we werken met de standaard ATX moederbord op de meeste mid-tower computers.
 2. 2
  Open de behuizing en verwijder het moederbord tray. De eerste stap zal zijn om de zaak te openen. De methode om dit te doen zal variëren afhankelijk van het geval je hebt. Voor midden-torens, zul je de meeste kans hebben om een ​​zijpaneel dat boven zit, waar het moederbord zal worden verwijderd.
 3. 3
  Schroef de twee schroeven waarmee dit paneel op uw computer en schuif deze uit. Stel de schroeven op een veilige plaats. Als u een oudere stijl geval moet u wellicht al van de schroeven aan de achterkant van het chassis te verwijderen, en schuif dat uit.
 4. 4
  Als uw zaak heeft een moederbord tray zul je moeten verwijderen dat ook. Sommige gevallen hebben uitneembare moederbord trays bedoeld om u te helpen beter moederbord eenheden correct te installeren. Deze bakken zijn zeer nuttig en kan de installatie van uw moederbord een stuk eenvoudiger. Als uw zaak heeft zo'n lade, moet u deze verwijderen ook.
 5. 5
  Vervang de ATX connector plaat en lijn moederbord met koffer. Als u alle onderdelen die kwam gebundeld met uw moederbord controleren, zult u merken dat het kwam met een eigen gezicht plaat. Dit lijkt misschien ongewoon, als uw computer geval zal een ATX voorplaat al geïnstalleerd. Het probleem heeft te maken met potentiële onverenigbaarheid. Uw ATX gezicht plaats kan hebben connectoren die in een ander patroon dan degene die bij de zaak kwam. Daarom is het best om de aangepaste voorplaat die met uw moederbord is geleverd. Om te wisselen van de computerbehuizing voorplaat, drukt beide hoeken totdat deze naar buiten komt. Snap de nieuwe plaat op zijn plaats, het uitlijnen van de toetsenbord en muis aansluitingen aan de zijkant van de kast waar uw voeding is geïnstalleerd.
 6. 6
  Installeer standoffs en zet het moederbord. De volgende stap om te weten hoe je een moederbord te installeren gaat uitlijning. U wilt gaten van de zaak naar de gaten van het moederbord overeenkomen - maar er is meer aan de hand dan dat. Ten eerste, zoek de montagegaten in de zaak of lade die overeenkomen zal met die van het moederbord.
 7. 7
  Nu dat u de gaten hebt gevonden, is het tijd om de uitsteeksels te installeren. Afstandhouders zijn in principe messing of plastic haringen dat het moederbord zal steunen als het geïnstalleerd is. Deze pinnen of spacers komen in verschillende varianten; sommigen zullen messing zijn, terwijl anderen plastic zal zijn. Controleer welke je hebt. Indien de afstandhouders zijn van de koper ras, kunt u een hex instrument van een soort nodig om ze goed te installeren. Monteer de afstandhouders in de gaten dat je eerder geïdentificeerd.
 8. 8
  Met de uitsteeksels stevig geïnstalleerd, is het tijd om het moederbord te beveiligen. Lijn het moederbord over uw zaak of lade, zodat u de uitsteeksels duidelijk te zien door middel van hun bijpassende gaten op het moederbord. Begint dan vanaf het midden van het moederbord op het moederbord schroef om uw lade of kast.
 9. 9
  Nadat u dat, verder met de klok mee, het aanbrengen van de schroeven in de bevestigingsgaten in alle hoeken van het bord. Zoals u kunt zien, te weten hoe goed moederbord eenheden te installeren op uw pc is meer dan alleen een paar slagen van de schroeven!
 10. 10
  Installeren kritische draden en aansluitingen. De volgende stap om te weten hoe de computer componenten te installeren als je moederbord is om kritische draden installeren en verbindt. Gewoon omdat je moederbord is fysiek geïnstalleerd betekent niet dat het kan communiceren met de rest van je systeem.
 11. 11
  Je moet een aantal belangrijke draden en kabels aan het proces te voltooien. De eerste draden zijn degenen die los hangen van uw zaak, zoals harde schijf, power, reset en luidsprekersnoeren. Raadpleeg de documentatie om te weten hoe deze draden aansluiten op hun juiste sleuven in de zaak.
 12. 12
  De volgende kabel is degene die sap feeds op uw moederbord, de 20 pins ATX stekker uit uw voeding. Stekker die in de betreffende sleuf in het moederbord. Sommige nieuwere computers zoals de Pentium 4 kan ook een extra 4-pins 12V connector van de voeding, die u moet aansluiten op het moederbord ook. Controleer of alle van de kritische draden zijn vastgezet. Als u gebruik gemaakt van een verwijderbare bak kunt u steek dat in de zaak op dit moment.

Tips

 • In de meeste gevallen, met een nieuw moederbord, zul je een nieuwe case en voeding nodig en
 • Ook, raadpleeg eerst uw documentatie voordat u het proces te beginnen. Het zal u laten weten of er jumpers die u moet stellen voordat u uw installatie. Deze instellingen kunnen variëren afhankelijk van het type moederbord dat u hebt aangeschaft.
 • Het is meestal een goed idee om uw processor, heatsink / fan, en het RAM-geheugen installeren voordat u het moederbord in de zaak.
 • Om een ​​moederbord te installeren is het belangrijk dat u de stappen in orde.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u uzelf te aarden voordat er iets op de pc doen. Wat dit betekent is dat je wilt eventuele statische elektriciteit die kan worden opgebouwd op u voordat u met elektrische componenten te ontladen. Om dit te doen, zorg ervoor dat u niet werkt op elk oppervlak dat statische elektriciteit (wollen tapijt, etc.) kunnen maken, en, voordat u enig onderdeel binnen uw zaak raken, raak een metalen oppervlak, de zaak zelf kan worden gebruikt.