Wkunl

Hoe maak je een cd te repareren met tandpasta

Toen cd's werden uitgebracht werd ons verteld over hun "onverwoestbaarheid". Maar al snel na een aantal van ons hebben brutale met onze nieuwe cd werd geoordeeld dat zij niet de onsterfelijken ze werden verondersteld te zijn geweest. Commerciële CD reparatiesets zijn duur, maar er is een belangrijk ding om CD's die niet is te repareren. Wat is dat? Tandpasta.

Stappen

Hoe maak je een cd te repareren met tandpasta. Zorgvuldig wassen van de CD in een mild sopje om alle kleine deeltjes die kunnen krassen op de cd te verwijderen.
Hoe maak je een cd te repareren met tandpasta. Zorgvuldig wassen van de CD in een mild sopje om alle kleine deeltjes die kunnen krassen op de cd te verwijderen.
 1. 1
  Neem je cd / dvd. Bestudeer de rug. Er kan een behoorlijke hoeveelheid krassen op de rug te zijn. Sommige kunnen fataal - sommige niet. Kleintjes zijn niets ernstig, maar kan afslijpen van de kwaliteit. Als sommige van deze weg heeft afgestoken, dan is de cd / dvd kan niet worden opgeslagen.
 2. 2
  Zorgvuldig wassen van de CD in een mild sopje om alle kleine deeltjes die kunnen krassen op de cd te verwijderen.
 3. 3
  Zet de cd / dvd op een schoon washandje. NIET zet het op een gescheurde of vuile lap.
 4. 4
  Hier krijg je een tube tandpasta. Squirt een cirkel net aan de buitenkant van de binnenste cirkel. Gebruik uw wijsvinger om de tandpasta te verspreiden.
 5. 5
  Leg de cd / dvd op een vlakke ondergrond, en het gebruik van uw schone vingers zachtjes de tandpasta in kleine cirkelvormige bewegingen wrijf net zoals u zou doen als polijsten van uw auto.
 6. 6
  Laat de tandpasta op ongeveer vijf minuten.
 7. 7
  Afwassen de tandpasta met koud leidingwater. Zorg ervoor dat je alle van de tandpasta uit.
 8. 8
  Droog de ​​cd / dvd met een papieren handdoek. Gebruik een papieren handdoek, omdat sommige kleren zijn niet altijd zacht en kan verdere schade veroorzaken.
 9. 9
  Zorg dat er geen overtollige tandpasta links.
 10. 10
  Daar ga je een Minty frisse cd / dvd, zo goed als nieuw.

Tips

 • Zorg ervoor dat de tandpasta laat op vijf minuten, niet minder.
 • Gebruik een gewone witte tandpasta, voor het beste resultaat. Iets anders kan niet werken.

Waarschuwingen

 • vermijd het gebruik van warm water als u ervoor kiest om de CD te voeren direct na de reparatie dan uw cd-speler of wat dan ook kan oververhit is het je gebruikt om cd's af te spelen

Dingen die je nodig hebt

 • Tandpasta
 • Toegang tot water
 • Bekraste cd's
 • Papieren handdoek