Wkunl

Hoe het opzetten van een netwerk in Ubuntu

Netwerken, zoals een Digital Subscriber Line (DSL) of Asynchronous Digital Subscriber Line (ADSL) vooral gebruikt voor de toegang tot Internet configureren kan een gedoe zijn, vooral als u geen gebruik maakt van hetzelfde besturingssysteem als wat de aanwijzingen werden oorspronkelijk geschreven voor. Dit artikel is een startpunt voor het configureren van DSL gebruik van Ubuntu Linux.

Stappen

Hoe het opzetten van een netwerk in Ubuntu. Open netwerkverbindingen op te zetten netwerkinstellingen in ubuntu.
Hoe het opzetten van een netwerk in Ubuntu. Open netwerkverbindingen op te zetten netwerkinstellingen in ubuntu.
 1. 1
  Open netwerkverbindingen op te zetten netwerkinstellingen in ubuntu. Ga naar "System", "Voorkeuren" en kies "Netwerkverbindingen."
 2. 2
  Onder het tabblad "bedraad", klik op "auto eth0" en selecteer "bewerken."
 3. 3
  Klik op het tabblad "IPv4-instellingen". Koos voor de 'Automatic (DHCP) "optie als uw netwerk een DHCP-server. De DHCP-server heeft automatisch het IP-adres aan uw systeem toegewezen. Klik op 'Toepassen'.
  • U koos ook voor de "Manual" optie in de lijst Methode drop-down en handmatig toe te wijzen het IP-adres, netmask en gateway. Je hebt ook de DNS Server-adres toe te wijzen. Klik op 'Toepassen'.
 4. 4
  Controleer het IP-adres instellingen. Ga naar "Applications" "Accessoires" en koos voor "Terminal."
 5. 5
  Typ het volgende commando in terminal: "sudo ifconfig" zonder aanhalingstekens.
 6. 6
  Krijg je nieuwe adressen. De Ifconfig commando zal het inet adres, broadcast adres en masker adres tonen.

Tips

 • Als je een Live CD, proberen opstarten vanaf dat. Als er succesvol configureert de netwerkverbinding, geopend Systeem-> Beheer-> Netwerk en maak een notitie van de instellingen. Herstart om de installatie, en deze instellingen toe te passen, en het zou moeten werken.
 • Als u een Ethernet-modem in plaats van een router hebt, kunt u de opdracht pppoeconf gebruiken, en een wizard leidt u door de configuratie stappen van een PPPoE verbinding.
 • Alle internet bedrijven zijn verschillend. Als deze stappen niet werken, neemt u contact op met uw serviceprovider en vraag of er een manier is naast hun configuratie programma op te zetten DSL. Indien nodig, vraag om level 2 ondersteuning, of gelijkwaardig van uw provider om hoger technisch steunniveau
 • Als u een andere manier om online te gaan, en niet begrijpen wat uw provider u heeft verteld (of als ze niet kunnen helpen omdat ze niet iets anders dan hulp met Windows te bieden), maken gebruik van een IRC chat programma (zoals MIRC of XChat) om verbinding te irc.freenode.net. Typt / join # ubuntu en stel je vragen daar. U zult niet vinden van het IP-adres van uw DSL-router, maar elke Ubuntu specifieke vragen moeten worden beantwoord.
 • Deze tips zijn afhankelijk van de DSL router die u ontvangt van uw ISP. Sommige hebben niet een IP-adres, en vereisen een andere configuratie methode. Raadpleeg altijd uw ISP te vinden van de beste configuratie methode zonder het installeren van programma's.

Waarschuwingen

 • Als je onervaren met computers zijn, niet iets dat je niet verteld om dat niet te doen. Je kan meer kwaad dan goed doen door het niet opvolgen van aanwijzingen van technische ondersteuning, en het zou kunnen betekenen dat je meer tijd besteden aan het instellen van zaken voor DSL omdat uw vak moet mogelijk opnieuw worden ingesteld.