Wkunl

Hoe het opzetten van een Google persoonlijke startpagina

Ooit zou willen dat je je browser homepage aanpassen met alles dat je om? Nu kun je, dankzij Google! Met honderden gadgets van nieuws tot sport en van games tot financiering, kunt u nu uw computer openstellen om iets exact afgestemd op uw behoeften en interesses.

Stappen

Hoe het opzetten van een Google persoonlijke startpagina. Instellen als startpagina.
Hoe het opzetten van een Google persoonlijke startpagina. Instellen als startpagina.
 1. 1
  Meld u aan bij uw Google-account door te gaan naar de pagina van een Google-product, zoals gmail ( http:/ / gmail.com).
 2. 2
  Ga naar de Google persoonlijke startpagina op http:/ / www.google.com / ig. Een doos zal onmiddellijk pop-up zodat u uw locatie instellen en het thema, als u dat nog niet hebt gedaan.
 3. 3
  Selecteer een thema. Google zal miniaturen van een paar van hen te tonen aan de top van de pop-up box. Sommige kleuren veranderen naargelang het tijdstip van de dag.
  • U kunt klikken op de tweede knop in de rechterbovenhoek om thema te veranderen. Een deel zal verschijnen onder de knop met een galerij van thema's kunt u door. Klik op "All", "Featured", of "Mijn foto's" om te sorteren door middel van verschillende soorten thema's, en druk op de rechter / linker pijl om meer pagina's van thema's in elke categorie.
  • U kunt ook naar uw iGoogle-pagina op Instellingen om uw thema en homepage indeling te veranderen.
 4. 4
  Stel uw locatie. Voer uw stad of postcode om uw locatie in te stellen en ontvang updates voor uw specifieke gebied, zoals het weer nieuws.
  • U kunt ook uw locatie in de buurt van de bovenkant van de pagina iGoogle-instellingen op.
 5. 5
  Klik op OK. U kunt nu zien wat uw homepage zal in het algemeen uitzien, ook al zul je blijven aanpassen.
 6. 6
  Instellen als startpagina. Een kleine, gele vakje zouden kunnen opduiken aan de onderkant van uw thema te vragen als u wilt dat deze uw standaard startpagina te zijn. Klik op de link als u wilt dat de homepage zijn.
  • Als dit vakje niet verschijnt, moet u naar de instellingen van uw browser en in te stellen als uw startpagina (soms ook wel een landing page). Op die manier zal uw persoonlijke startpagina van Google is het eerste wat je ziet als je een nieuw browservenster te openen.
 7. 7
  Voeg gadgets. Klik op de grijze "Gadgets toevoegen" knop in de rechterbovenhoek om andere dingen aan uw startpagina bevolken vinden.
  • Dit brengt u naar een pagina waar u kunt zoeken en bladeren gadgets, of het weinig info dozen die de pagina bevolken. Ze kunnen games, applicaties, RSS-feeds, en ga zo maar door - vinden degenen die inspelen op uw interesses.
 8. 8
  Bewerken en organiseren van uw gadgets. In de rechterbovenhoek van elke gadget doos, is er een versnelling pictogram dat u kunt klikken om de instellingen voor elke gadget openen.
  • Om uw gadgets te verplaatsen, klik en houd de gekleurde balk aan de bovenkant van de doos, sleep het dan waar u het wilt gaan.
 9. 9
  Enable Gchat. Klik op de pijl aan de linkerkant van de gadget in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op "Enable chatten." Uw Gchat gadget zal laden met uw bestaande contacten, en dan kun je inloggen op de chat te beginnen met behulp van de applicatie.
 10. 10
  Voeg een nieuw tabblad. In aanvulling op uw homepage, kunt u "tabs" van andere pagina's van gadgets te creëren. Klik op de "Home" drop-down menu en selecteer "Voeg een tabblad."
  • Typ een naam in voor uw nieuwe tabblad. Google zal proberen in de naam voor u op basis van populaire zoektermen in te vullen, maar voel je vrij om te negeren autocorrectie als je wilt om uw eigen pagina. Vink het vakje "Ik doe een gok" als u wilt dat Google om automatisch te vullen de pagina met widgets op basis van zijn zoekalgoritmen.
  • Klik op OK en uw nieuwe tab zal worden gemaakt! U kunt nu beginnen met het toevoegen en bewerken van gadgets, net als uw startpagina. Om te navigeren tussen tabbladen, klikt u op dezelfde drop-down menu dat de naam van het huidige tabblad's aangeeft.

Tips

 • Als u verder wilt aanpassen van uw startpagina, kunt u handmatig uw eigen RSS-feed toevoegen door te klikken op "Add Gadgets" en vervolgens te klikken op "Feed of gadget toevoegen" aan de onderkant van de balk aan de linkerkant.
   • OPMERKING: Google heeft besloten om gebruik te staken en ondersteunen van iGoogle. De dienst zal niet langer beschikbaar zijn vanaf 13 november 2013.

Waarschuwingen

 • Meld u aan bij uw account. Anders, alle inhoud en instellingen worden gewist zodra uw cookies worden verwijderd.