Wkunl

Hoe een dode harde schijf herstellen

Uw harde schijf net gestopt met werken. Het nooit enige vreemde geluiden zoals krijsende, popping, of te klikken, en het duurde niet crashen. Het gewoon stoppen en het heeft een aantal kostbare gegevens die niet wordt ondersteund op een ander apparaat. Deze gids kan u helpen bij het oplossen en corrigeren eventuele problemen met betrekking tot uw schijf. (Als alternatief, lezen over hoe je gegevens te herstellen van de harde schijf van een dode laptop.) Zorg ervoor dat u alle waarschuwingen te lezen voordat u verder gaat.

Stappen

Hoe een dode harde schijf herstellen. Controleer de harde schijf op beschadigingen.
Hoe een dode harde schijf herstellen. Controleer de harde schijf op beschadigingen.

Basisstappen

 1. 1
  Controleer de harde schijf op beschadigingen.
  • Verwijder de vaste schijf van de computer of apparaat.
  • Bestudeer deze zorgvuldig voor 'hot spots' of andere schade aan de externe controller board.
  • Controleer of er kapotte onderdelen.
  • Beweeg het zachtjes van links naar rechts en vervolgens voor naar achter. Luister voor metalen detonatie. Wees niet te ruw; hoofden van de drive zijn waarschijnlijk los als er een ratelend geluid.
   • Als er rammelen, beslissen hoe belangrijk de data is. Data recovery is zeer duur. Als u uw gegevens, ongeacht de kosten, contact opnemen met een data-recovery specialist. Zo niet, garantie of vervang de harde schijf.
 2. 2
  Vervang de kabel. Steek de harde schijf in een nieuwe kabel waarvan u weet dat en probeer het opnieuw. Merk op dat een IDE drive zal een platte lintkabel nodig.
 3. 3
  Als je een PATA (ide / eide) schijf hebt, schakel rijden pin instellingen.
  • Als het "slaaf" of "cable select", zet deze op "meester."
  • Koppel hem aan alleen, zonder een ander apparaat op die poort en probeer het opnieuw.
 4. 4
  Probeer andere id's en / of andere PCI controller en probeer het opnieuw. Als je niet een andere controller, een PCI-kaart die poorten aan je computer toevoegt, moet gewoon veranderen de ID.
 5. 5
  Steek de stekker in een externe schijf adapter of externe schijf case (i. E. USB) als je er een hebt.
  • Als het niet spin up, probeer het pulseren van de macht aan het rijden met de aan-en uitzetten van de externe stroomtoevoer naar de aandrijfmotor tot ze niet beginnen te draaien.
 6. 6
  Sluit de schijf in een andere computer en probeer het opnieuw. Als dit werkt, is het mogelijk dat het moederbord de schuldige is en niet uw harde schijf.
 7. 7
  Probeer de actuatoren verjagen.
  • Macht van de rit naar beneden.
  • Klap het op een tafel op een van zijn zijranden. Doe dit tamelijk voorzichtig - misschien wel hard genoeg om een ​​ei te kraken. Als de storing is de actuatoren die eigenlijk terug te gaan de kop en weer dit zou het vrij genoeg om daadwerkelijk "uitgeparkt" en hopelijk kunt u uw gegevens te herstellen zodra de schijf zal draaien up geworden breken.
   • Merk op dat als je dit doet met de schijf spinnen, kan dit de drive te vernietigen.

Vervang de drive controller board

 1. 1
  Inspecteer de drive controller board zorgvuldig om te zien of het kan worden verwijderd zonder dat platters van de schijf. De meeste stations hebben een extern gemonteerde controller board. Zo niet, stop dan hier.
 2. 2
  Zoek een offer rijden. Het is belangrijk om exact hetzelfde modelnummer en stap (dwz firmware) passen. Bijpassende stations kan soms gevonden worden op plaatsen zoals ebay, inspecteren de foto in de veiling zorgvuldig of het model en de firmware wedstrijd bepalen. Contact op met de verkoper om zeker te zijn van de aandrijving wordt geveild overeenkomt met de afbeelding voorafgaand aan het kopen.
 3. 3
  Verwijder de controllerkaart van de falende schijf.
  • Verwijder de schroeven met de juiste schroevendraaiers. De meeste drives gebruiken torx die beschikbaar thuis Reparatie winkels is. Wees voorzichtig, de schroeven zijn zacht.
  • Leer alles over hoe het is aangesloten op de omvormer. De meeste stations zijn verbonden via lint kabels en pin rijen. Wees lief. Niet krimp of beschadig de aansluitingen.
 4. 4
  Verwijder de controllerkaart van de werkende schijf. Nogmaals, uiterst voorzichtig.
 5. 5
  Bevestig de werkende bord om de falende schijf.
 6. 6
  Sluit de schijf aan op uw computer of apparaat en testen. Als het werkt, dan onmiddellijk uw gegevens te kopiëren naar een andere vorm van media of een andere harde schijf. Als dat niet werkt, probeer dan opnieuw te monteren de opofferende station met de werkende controller board. Het moet nog steeds werken.
 7. 7
  Wrijf aluminiumfolie op de vier aansluitingen aan de onderzijde van de defecte harde schijf bij het ​​centrum. Dit zal opstijgen eventuele corrosie. Wees voorzichtig dat u geen van de pinnen verdere schade aan de achterkant. Monteer de falende schijf. Probeer het opnieuw.

Met behulp van linux om uw gegevens te herstellen

Vele malen als windows schijf niet kan zien zijn omdat het bestandssysteem zelf is beschadigd. In het geval van een beschadigd bestandssysteem, zou het verstandig zijn om eerst te nemen een beeld van de harde schijf voordat u het even welk type van "bestandssysteem reparatie" utility. De reden hiervoor is als je een schijf die zowel bestandssysteem schade alsmede geringe fysieke schade heeft, kunt u contact zaken nog erger te maken. Het nemen van een beeld van de aandrijving voorafgaand aan het proberen om het te repareren zal toestaan ​​om altijd terug te keren naar de oorspronkelijke staat. Als je linux savvy u kunt gebruiken DD op de foto van een harde schijf. Wees voorzichtig met DD als beeldvorming op de verkeerde manier zal rampzalig zijn.

U kunt opstarten off van een Windows XP-installatie-cd en selecteer de recovery console en een keer in een dos prompt gebruik chkdsk om het bestandssysteem te repareren zoals je hieronder ziet. Vervang (driveletter) met de toepasselijke stationsletter.

chkdsk (driveletter): / f

Dit dwingt ramen om te proberen het bestandssysteem zichzelf te herstellen. Nieuwere versies van Linux kan de ntfs-3g programma en ntfsprogs hebben en het bevat een programma genaamd ntfsfix die kunnen helpen met het herstellen van een Windows NTFS bestandssysteem, zodat het kan worden gemonteerd of opgestart. Linux zou geen problemen hebben het kunnen zien en daadwerkelijk toegang tot de gegevens, zelfs als het station niet opstartbaar.

Terwijl u kunt proberen om de schijf in een computer die al wordt uitgevoerd Linux mounten kunt u ook gebruik maken van een Live CD hetzelfde doen zonder dat u iets anders dan het downloaden en branden van de cd of het bouwen van een bootable Linux-systeem op een USB stick te doen. Om uit te vinden hoe je een bootable Linux USB stick bouw je gedetailleerde instructies kunt vinden op de Pendrive linux website.

 • Download een live-schijf. is een goede keuze voor deze toepassing.
 • Verbrandt het. Iso op een lege CD van Image-brander.
 • Start de computer, vergeet dan niet om de opstartvolgorde in het BIOS te wijzigen.

Booten van een Linux-systeem of bevestig de schijf met behulp van een Linux live-schijf en beginnen om backup van uw gegevens als Linux het bestandssysteem kunnen zien.

 • Monteer de aandrijving door het volgende commando: mkdir / mnt / disk && mount-t auto / dev/sda1 / mnt / disk. Als de schijf is een IDE schijf van de opdracht zou zijn mount-t auto / dev/hda1 / mnt / disk veronderstelling dat u slechts een partitie op de schijf Raadpleeg bij twijfel een basiskennis van Linux gids voor details.
 • Monteer een andere schijf en back-upgegevens. Nogmaals, raadpleeg dan een basiskennis van Linux gids voor details.

Linux heeft veel verschillende programma's speciaal ontwikkeld voor het doen van data recovery. Als de partitietabel te beschadigd is Linux kan gemakkelijk dit op te lossen met een utility genaamd Testdisk.

Testdisk zal helpen opnieuw de partitietabel.

 • Opstarten in een Linux-live-schijf. Zie bovenstaande instructies
 • Voer het commando: testdisk / log. Deze opdracht is niet op elke live-schijf, het is op System Rescue CD.
 • Volg vind je schijf en kiezen voor de partitietabel opnieuw. Lees de documentatie en de website voor Testdisk kan online worden gevonden.

Voor degenen die nog nooit hebben gebruikt Linux de eerste IDE schijf in je systeem zal worden gezien als / dev / hda als het een sata of scsi schijf of via USB is aangesloten zal het gezien worden als / dev / sda.

De eerste partitie op de C-schijf zou zijn / dev/hda1 de tweede partitie op dat station zou worden gezien als / dev/hda2, enzovoort. Wanneer loopt ofwel testdisk of zijn metgezel programma photorec altijd uitgevoerd met de / log commando, tenzij het systeem dat u probeert om gegevens te herstellen van is erg klein. Wat dit doet is geven u de mogelijkheid om de opdracht opnieuw uit te voeren als om wat voor reden het programma stopt zonder dat u helemaal opnieuw beginnen.

Er is een tweede component aan Testdisk dat heet photorec die uw data te herstellen, zelfs als de partitietabel niet kan worden hersteld. Het kan een lange tijd duren om te draaien, maar het doet een groot werk, zelfs met zwaar beschadigd harde schijven.

Photorec

Photorec is bestand / data recovery software oorspronkelijk ontworpen om verloren foto's van digitale camera geheugen of zelfs harde schijven te herstellen, negeert het bestandssysteem en in plaats daarvan op zoek is naar wat bekend staat als magic headers, dit is het eerste deel van elk dossier en over het algemeen vertelt het OS wat voor soort bestand het is zonder het systeem te hoeven de bestandsextensie lezen. Er werd serieus uitgebreid tot ook zoeken naar niet-audio / video headers. Het kan nu zoeken naar meer dan 80 verschillende soorten bestanden. Photorec is onderdeel van de Testdisk pakket. Aan de volgende pakket installeren op een Debian gebaseerde Linux distro zou je als de root gebruiker voer je het volgende commando.

apt-get install testdisk

Als u niet werkt als root gewoon voorafgaan het commando met sudo zoals je hieronder ziet.

sudo apt-get install testdisk

Er zijn een aantal basisregels bij het omgaan met photorec.

Photorec kan ook worden gebruikt om verwijderde bestanden te herstellen, zolang als ze ONLANGS werden geschrapt.

Bij het uitvoeren photorec tenzij het apparaat uw lopende het tegen zeer klein is (minder dan 1 gig) en niet severly beschadigd is het altijd aangeraden om de \ log commando functie dus te gebruiken als om welke reden photorec stopt de verwerking ervan kan worden gestart en het zal verder gaan waar hij gestopt zolang het wordt weer herkend als dezelfde drive

IE, / dev / sda


Als je niet weet welke schijf het openen van een console / shell en voer het commando dmesg en ervan uitgaande dat de drive is aangesloten via usb sluit hem gewoon aan en na misschien een minuut run dmesg lees dan de berichten die je ziet. Nadat de schijf is aangesloten op het zal verschijnen in het systeem en je zult dit zien in de dmesg uitvoer.

Als je loopt photorec en of testdisk zonder de / log vlag wordt u gedwongen om opnieuw te beginnen vanaf het begin als een of andere reden het programma afgesloten of niet voltooid. Ik heb ernstig had beschadigd schijven meer dan 100 uur in beslag nemen, maar over het algemeen duurt het misschien 5 uur om een herstel te doen op een 40 gig schijf. Ook NOOIT schrijven terug naar hetzelfde apparaat zelfs als alle andere partities zijn goed.

Om photorec draaien op een beeldbestand in Linux, doen: sudo photorec / log imagefilename-d / wat / directory / aan-store / herstelde / artikelen

Om bestanden direct te herstellen van een apparaat, draaien photorec zonder argumenten en je krijgt een menu met beschikbare apparaten. sudo photorec / log

Dit hulpprogramma mag alleen worden gebruikt als u niet in staat zijn te monteren die partitie als uw bestandsnamen verloren zullen gaan, maar het doet een groot werk van het herstellen van gegevens, zelfs als de harde schijf is zeer beschadigd, zolang het zal draaien tot je kunt vrij veel verwachten om wat spullen terug te krijgen en vaak kunt u vrijwel alles terug te krijgen.

Wat dit programma zal doen is zoeken in de HD naar leesbare bestanden door te zoeken naar de magische headers en kopieer ze naar de plaats waar u het ooit vertellen om met de vlag-d. Een andere vuistregel is als je herstellende bent 20 optredens van de gegevens op deze manier krijgt u een minimum van ten minste 40 optredens van de vrije ruimte nodig. De resulterende bestanden worden gedropt in mappen en aangezien uw partitietabel bestaat niet of is niet leesbaar de bestandsnamen verloren zou gaan en zal in plaats daarvan worden hernoemd met de inode aantal waar ze werden gevonden op de schijf.

Met andere woorden: je zult eindigen met bestanden met namen als f53247.doc of f21433.jpg die zullen worden in mappen met de naam recup_dir.1, recup_dir.2 enzovoort.

De mappen krijgen dynamisch gemaakt zodra ze bereiken ongeveer 50 meg groot een nieuwe wordt automatisch gemaakt en de gevonden bestanden worden gekopieerd naar elke map als het programma loopt over het station het herstellen van gegevens.

Veel soorten bestanden daadwerkelijk hebben enkele gegevens in de magische kop-of andere locaties die zouden kunnen toelaten om een ​​deel van de originele bestandsnaam te herstellen of op zijn minst geef ze meer betekenisvolle namen. Bijvoorbeeld digitale camera's schrijven wat bekend staat als exif gegevens in de foto's. U kunt een Linux programma genaamd jhead om deze gegevens te lezen en te hernoemen alle bestanden met de datum en het tijdstip van de daadwerkelijke foto's werden genomen gebruiken, is Mp3 ook opslaan van de ID3-tags die, indien ze correct worden ingesteld je alle informatie die je nodig hebt wanneer zal geven hernoemen van uw herstelde bestanden.

Zie deze de Testdisk website voor een gedetailleerde beschrijving van hoe u photorec en Testdisk gebruiken. Er is ook een aantal tips over hoe om te hernoemen en sorteren van de resulterende herstelde bestanden zodra het programma klaar is.

Tips

 • Aanbrengen van de harde schijf in de vriezer is bekend dat een falende harde schijf voor een korte tijd, misschien lang genoeg om bestanden te herstellen herleven.
 • Als de gegevens komt in sneller dan back-ups, en is kostbaar, overwegen RAID 1, RAID 5 of RAID 10 disk configuraties. Een RAID-array zal blijven draaien als een fysieke schijf sterft. Een goede zal men zelfs herschrijven een vervangende schijf die de "hot geruild" erin zonder te stoppen. Externe controllers zal deze beter zijn dan degenen geïntegreerd in moederborden doen.
 • Programma's zoals GRC's Spinrite doet uitstekend werk bij het uitstappen om elk laatste beetje en ervoor te zorgen dat alles werkt op de meest elementaire niveau, echter, wanneer zij vaststelt dat een sector van een harde schijf beschadigd is, zal het een herstel van het proberen. Het heeft vele harde schijven gered van falende, en heeft geholpen herstellen gigabytes aan gegevens. Spinrite is in zijn 6-versie en is zeer succesvol gebleken. Let op, terwijl Spinrite en andere software harde schijf recovery programma's goed werken, zullen ze niet permanent een probleem elke keer op te lossen. Daarom is het aanbevolen dat software recovery alleen worden gebruikt om back-up van de gegevens.
 • Sommige programma's, zoals Spinrite bovengenoemde uitvoeren van onderhoud aan harde schijven om fouten te voorkomen.
 • Gebruik NOOIT RAID 0 voor iets anders dan scratch data. Het is snel, maar heeft geen redundantie, dus het is twee keer zoveel kans om te crashen met twee schijven dan een enkele rit, en neem uw gegevens met het in een echt oninbaar manier. Vooral 'ingebouwd' moederbord RAID-configuraties. Vrijwel alle moederbord RAID controllers zijn slecht.
 • Warmte is de vijand van alle elektronica, maar vooral harde schijven. Voortijdige schijf defect kan optreden wanneer de interne temperatuur regelmatig boven de 45 graden C. Overweeg meer ventilatoren of een nieuwe zaak aan storingen te voorkomen in de toekomst.
 • De partitie tabel is gelegen op de eerste 512B van een harde schijf. Het bevat alle informatie over hoe de schijf wordt georganiseerd. Zonder dat, zal een computer gewoon denken dat er niets is er.

Waarschuwingen

 • Deze instructies zijn veel meer kans om te werken aan een nieuwer rijden dan een oudere, vooral bij het zoeken naar een offer kloon.
 • Schijven configureren in een RAID 1, 5, of 10 is geen vervanging voor een regelmatige back-up routine. RAID-controllers zal uiteindelijk falen, het schrijven slechte data op de schijven. RAID-controller niet moeilijk te detecteren totdat het te laat is.
 • Als je niet goed met delicate hardware knutselen, zich niet aan deze instructies. Zoek een professional of iemand die ervaring heeft met de hardware sleutelen om het te proberen voor u. Houd het niet tegen de persoon als ze niet om uw gegevens te herstellen. De meeste retail outlet technici zijn niet opgeleid voor component-niveau reparatie van dit type.
 • Statische elektriciteit aarding voorzorgsmaatregelen moeten worden nageleefd.
 • U zult harde schijf garanties vervallen. Deze instructies zijn voor het herstellen van gegevens dat is veel meer waard dan de stations zelf.
 • Als het defecte station werd verkocht met een computer of apparaat, kunt u de garantie van de fabrikant vervallen als u deze instructies te volgen. Zorg ervoor dat de gegevens, of uw poging om gegevens te herstellen, is de moeite waard vervallen die garantie.
 • hoewel dissembling het rijden naar waar het resultaat de platters is riskant. velen, hebben veel mensen dit gedaan met succes en eindigen met een volledig functionerende harde schijf nadat ze de platters te vervangen in een ander station. Maar er zijn ook veel gevallen waarin mensen meer kwaad hebben gedaan. Als je dat doet probeert dit, rekening houden met de kritieke aard van de schotel uitlijning. Doen op eigen risico.
 • Geloof niet dat je hebt met RAID 0-array "nooit een probleem gehad", of zelfs van geen back-up van uw gegevens "nooit een probleem gehad". Gewoon omdat de schijf in kwestie werkte voor een bepaalde periode van tijd voordat het mislukte betekent niet dat het was goed geconfigureerd.
 • Na het een controller board swap, zal je zeker twee falende harde schijven, of u nu de gegevens of niet hersteld. Niet opnieuw gebruik maken van deze stations. Overweeg andere identieke schijven die u gekocht van dezelfde partij 'verdachte'.
 • Deze procedure is niet voor logisch gewiste gegevens (dat wil zeggen 'un-opmaak'). Deze procedure is voor fysiek onbruikbaar drives met intacte gegevens.
 • Als al het andere faalt, contact opnemen met een professioneel data recovery bedrijf, bijvoorbeeld DriveSavers, DTI gegevens, Salvagedata.